2017-03-10
Nu börjar det närma sig!!

På måndag den 13:e mars går flyttlasset tillbaka till Storängstorget från Näsvägen. Ingen gruppträning denna dag. Gymmet håller öppet enligt ordinarie tider. (Vi har tidigare gått ut med att även gymmet skulle vara stängt denna dag men det är nu stängt på tisdagen i stället.)

Tisdag 14:e mars kommer en stor leverans från Qi Craft och gymmet kommer därför att vara stängt. Gruppträningen startar kl. 17.00

Välkomna! 

2017-02-14

Underbyggnaden av golven i lilla hallen samt den upphöjda delen av gymmet är nu i det närmaste klar. Återstår att lägga själva mattan, vilket är planerat till vecka 9.
Unisport är på plats från denna vecka för att starta uppbyggnaden av golvet i stora hallen. Detta beräknas ta två veckor i anspråk.

Måndag – onsdag i nästa vecka (20/2 – 22/2) kommer man att starta med uppbyggnaden av golvet i korridoren/loungen. Arbetet kommer mestadels att utföras kvälls- och nattetid, för att minimera påverkan på verksamheten. Arbetet kommer att startas från kl 18.00, vilket innebär att omklädningsrummen kommer att vara avstängda mellan 18-22 dessa dagar.
Under tiden går det bra att använda våra kontorsrum för att klä om i samt använda den personaltoalett som finns i ett av dessa rum.


2017-02-06

Samtliga rum har nu reglats, isolerats och gipsats. Det som kvarstår är isolering och gipsning i de små utrymmena, hallen samt spinningen.

Spackling samt målning av väggar har gjorts i stora salen, lilla salen samt gymdelen.

Arbetet med underkonstruktion av golven har startats idag 6/2 och under kvällen kommer en stor leverans av golvmateriel.

Med andra ord håller den tidplan som satts.


2017-02-03

Träna i Danderyd, Täby (Näsbyparks-anläggningen), Järfälla och Stockholm (16 anläggningar) i februari

Med start måndag den 6 februari, finns möjlighet för dig som medlem i Åkersberga att även träna hos ovanstående Friskisföreningar.
Erbjudandet gäller under februari månad och i mån av plats. Visa upp ditt kort i respektive reception.

Tusen tack till Danderyd, Täby, Järfälla och Stockholm som öppnar upp sina anläggningar för oss medan våra vattenskador åtgärdas.


MEDLEMSBREV – 2017-01-27

Vid rivning av väggarna i vår lokal har det visat sig att fukten var mer utbredd än vad man från början trott, varför den tidplan som tidigare satts tyvärr inte kommer att hålla.

Från och med denna vecka har man dock börjat återställa väggarna igen och efter det startar uppbyggnad av golven.

Vi räknar med att återställningen kommer att ta ca 1 månad i anspråk, men vår ambition är att vi ska öppna upp olika delar av lokalen successivt, med gymmet som första prioritet. Därefter kommer stora hallen och spinningen.

Som kompensation för den extra tid som återställningen kommer att ta vill vi erbjuda alla våra medlemmar med aktivt träningskort en extra månad utan kostnad. Säg till i receptionen nästa gång du tränar så ordnar våra receptionsvärdar med den extra månaden, förutsatt att det sker innan februari månads slut.

Har ditt kort gått ut, så passa på att förnya det under februari så lägger vi till en extra månad.

När vi är tillbaka i våra egna lokaler igen har vi en hel del nyheter att se fram emot. För det första kommer vi att ha specialanpassade nya golv i stora och lilla hallen samt den upphöjda delen av gymmet. Nytt golv kommer också att läggas i spinningsalen.

En väggrigg kommer att monteras i lilla hallen och en specialbeställd matta för att skapa en ”funktionell zon” i en del av gymmet kommer att läggas.
Gymmet kommer också att bjuda på en hel del ny utrustning, bland annat nya löpband, roddmaskiner, nya viktskivor, battlerope, trappmaskin och helt nya cirkelgymmaskiner.

Vi ser fram emot att komma tillbaka till våra vanliga lokaler igen och vill rikta ett stort varmt tack till er, alla fantastiska medlemmar, och be er hålla ut ett tag till.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
Friskis&Svettis Åkersberga

Ps. Har du några frågor eller funderingar, kontakta Verksamhetschef Annika Lager på
annika.lager@akersberga.friskissvettis.se


2017-01-12
Torsdag den 19 januari kommer vår lokal på Storängstorget att vara helt stängd med anledning av sanering.
Vi öppnar åter fredag den 20/1 kl 06.00


2017-01-03
Arbetet med att åtgärda fuktskadorna går framåt. Nu är aktuella golv och väggar rivna i gymmet, lilla hallen, stora hallen och spinningen.
Under onsdagkvällen (4/1) med start kl 22.00 kommer golvet i korridoren utanför spinningen att rivas. Anledningen till att vi förlagt detta arbete till kvälls-/nattetid är att vi inte vill att tillgången till omklädningsrum och duschar skall påverkas. Rivningen av detta golv kommer att slutföras under natten, vilket betyder att allt ska fungera som vanligt igen torsdag morgon.

Nästa steg i arbetet är att behandla de ytor som varit fukt/mögelskadade med ett speciellt medel. Under denna tid (48 timmar) kommer anläggningen att vara helt stängd. Startdatumet för denna åtgärd är inte satt ännu, men så snart vi vet kommer information att finnas i vår lokal, på hemsidan, i sociala medier samt i medlemsmail.


2016-12-20

Imorgon fortsätter arbetet med att riva golv, denna gång i lilla hallen och den upphöjda delen av gymmet. Dessa ytor kommer att plastas in, varför ny entré in till gymmet blir via slussen precis där ni går in i lokalen. En del av gymutrustningen är också utflyttat i korridoren så att det ska finnas möjlighet att använda även dessa.
Omklädningsrum, duschar och bastur fungerar precis som vanligt.


2016-12-16
Den 15 december startades arbetet upp med att åtgärda vattenskadorna i lokalen i centrum. Man har påbörjat åtgärderna i stora hallen och går sedan vidare i övriga delar av lokalen. Gymverksamheten kommer fortsatt att vara kvar i lokalen och vi gör allt som står i vår makt för att störningen skall bli så minimal som möjligt.


2016-12-07
Nu har vi kört igång samtliga gruppträningspass, inklusive cirkelgym och spinning, i vår extra lokal på Näsvägen 15.
Välkomna!

Ps. kommer du med bil? Parkera då gärna på besöksparkeringen bakom Skärgårdsgymnasiet (dock ej bakom grindarna, för dessa låses 17.00) eller parkera på infartsparkeringen som ligger tvärs över vägen (ca 2 min att gå till vår lokal).


2016-12-01

Inställda pas
Med anledning av flytt av delar av vår verksamhet till Skärgårdsgymnasiet kommer följande pass att vara inställda:
* Måndag den 5 december cirkelgym, spinning och passen i stora hallen inställda.
* Tisdag den 6 december är Flex soft 10.00, Cirkelgym 10.00 och Core 11.30 inställda. Därefter räknar vi med att kunna köra passen enligt schema i Skärgårdsgymnasiet.

Gymmet är öppet som vanligt enligt ordinarie öppettider i vår lokal i centrum.


Information kring fuktskadan i vår lokal

Som vi tidigare informerat upptäcktes en fuktskada i samband med att en ny stam skulle installeras i lokalen. Efter noggranna undersökningar har det visat sig att skadorna är mer omfattande än vad vi från början trodde. Ett oberoende saneringsföretag har utfört mätningar, hittat fukt och även mögelsporer på vissa ställen. De områden som är drabbade är del av gymmet, lilla hallen, stora hallen och spinningen. Övriga utrymmen såsom stora delar av gymmet, receptionsdelen, korridorer och omklädningsrum är inte påverkade.

De upptäckta vattenskadorna härrör sig från det stora skyfallet som inträffade sommaren 2014 då vatten läckte in via dagvattenbrunnarna ovanför vår lokal. På fastighetsägarens initiativ åtgärdades skadorna, men tyvärr visar det sig nu att åtgärderna inte var tillräckliga, varför vi nu står inför detta läge.

Vad kommer att hända?
Från och med vecka 49 kommer rivning av de fuktskadade ytorna att starta och för att förkorta processen har vi valt att stänga de hallar som är berörda och utföra renoveringen i ett svep.
Man räknar med att arbetet kommer att ta ca 2 månader.

Hur kommer detta att påverka träningen?
Gymmet kommer inte att påverkas i någon större grad, eftersom det enbart är den upphöjda delen som kommer att rivas. I den del vi har maskinparken och fria vikter kommer träning att kunna ske som vanligt.

För att vi ska kunna hålla cirkelgym, spinning och övrig gruppträning igång enligt ordinarie schema har vi tillfälligt hyrt en ersättningslokal. Lokalen ligger på övervåningen i Skärgårdsgymnasiet, Näsvägen 15, Runö. Passen kommer att flyttas över dit samma vecka som renoveringen startar i våra ordinarie lokaler.

Hur blir det med öppettiderna?
I vår ordinarie lokal där gymverksamheten kommer att bedrivas är öppettiderna precis som vanligt.

I vår ersättningslokal kommer vi att hålla öppet i samband med att passen är igång. Information kring öppettiderna kommer att finnas på vår hemsida och i lokalen.

Hur tar man sig till ersättningslokalen?
Skärgårdsgymnasiet ligger ca 2 km från Åkersberga centrum och vill man ta sig dit kommunalt finns både Roslagsbanan som stannar vid Runö Station och bussförbindelser.
Tar man sig dit med bil finns parkeringar i anslutning till lokalen.

Vi beklagar det inträffade och gör nu allt som går för att så snart som möjligt vara tillbaka fullt ut i våra egna lokaler. Under tiden ses vi som vanligt i gymmet och på passen.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
Friskis&Svettis Åkersberga

Ps. Har du frågor, kontakta gärna Verksamhetschef Annika Lager på annika.lager@akersberga.friskissvettis.se

 • Öppettider från 8/1 2018

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0007.0006.0007.0006.0009.0009.00
  Sista inpassering21.3021.3021.3021.3019.3017.3019.30
  Stänger22.0022.0022.0022.0020.0018.0020.00
 • Barnpassning lördagar 09.30 -12.45

 • Följ oss på instagram FS_AKERSBERGA

  facebook twitter